nedeľa 10. apríla 2011

Základ na alkoholickú žúrku

Pri kazdej zurke co to popijeme (dokonca aj ja) a preto musime sa zabezpecit proti tomu, aby nam hostia odpadavali po hodine :D Takze mam tu nieco co pomoze spalovat alkohol.
Pozor ! Velmi ale velmi intenzivna chut , nic pre slabe povahy !

Zacinam na trhu zvacsa kde nakupim vsetku korenovu zeleninu co uvidim. S cistenim si extra hlavu nerobim, staci vsetko umyt. Mame tu cibulu, mrkvu, petrzlen, zeler, kalerab, par kuskov cesnaku.
Poriadny kus bociku (toto bolo 1,5kg) umyt, kozu narezat (umelecke nadanie ma zelenu) okorenit solou a ciernym korenim poliat olivovym olejom a cele to rozotriet. Je dobre napichat do koze klinceky, ale toto nemusi byt, obcas na to aj ja zabudnem :D

Moze to ist do rury na 150-160 stupnov
Otvorime party-sudok piva a pravidelne polievame, samozrejme treba uchutnat aj pivo ci neni pokazene. Pre tento ucel zvyknem zavolat dopredu uz nejake osadenstvo vecernej zurky , lebo neznasam pit sam . Tedaaa myslim polievat sam.
Peciem 4 hodiny cca , poslednych 15 minut zagrilujem kozu ak je treba. S prilohou po vhodnom polievani sa mi uz nechce moc ondit, takze na hodinku prihodim zemiaky
Mame skoro hotovo. Zemiaky na tanier, maso nakrajat a teraz to najlepsie !
Korenovu zeleninu vyberiem do nadoby teda to co sa nespalilo :) prihodim kocku masla a vytlacim par strucikov cesnaku , tycovym mixerom rozdrvim a vymiesam tuhy krem (zjemnovat chut treba sladkou smotanou - prvotna chut je total intenzivna, mame tu vsetky chute ktore sme pouzili) , osobne este pridavam petrzlenovu vnat a majoran.
Zlcnikari neriskujte :D Toto treba zaliat ozaj tvrdym chlastom !

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára