utorok 19. apríla 2011

Chrumkavá morkosviňa

Zalovil som v chladnicke, co sa da zjest z toho, co ostalo po vikende v chladnicke. Vela tam toho nebolo, ale jeden recept vypotim.
Morcacie prsia, slanina, rozmarin, rukola. No nic moc, ako sa z toho najem ? Jaaaj uz viem, predsa morkosvina :)

Morcacie prsia nakrajam na hrubsie kusy a tieto prekrojim v polke, aby som ich vedel otvorit ako knihu. Slaninku na tenke platky. Vlozim do otvoreneho masa spolu s rozmarinom, asi tak: 

Cim vyraznejsia slanina sa pouzije, tym chutnejsie to bude. Tu je slanina z mangalice. Tazko sa zhana, ale ta chut stoji za to a vraj obsahuje menej cholesterolu, ako z klasickej swine. Snazte sa vyvarovat hypermarketovym nastriekanym a nafarbenym slaninam, ktore sa vyrabaju na pase dymovou esenciou a farbivom.
Maso prelozim a okorenim solou a ciernym korenim (fantazie sa medze nekladu, avsak pozor, mame tam rozmarin)
Maso hodim na rozohriaty gril. Pokial peciete na drevenom uhli, nezabudnite hodit aj na zerave uhlie stonku rozmarinu. Vona, voooona...
Rukolu som umyl a ususil . Salaty a vobec zeleninu vzdy umyvam. Ak je kupovana, nikdy neviete akym svinstvom su nastriekane. Vlastne pestovane nestriekam nicim, tam na to obcas kaslem, nech si trenujem imunitu :)
Rukolu dochucujem olivovym olejom a jemne osolim. Ta chut si nezasluzi kazit nicim inym.
Nasiel som nakladany syr. Ten bude akurat dobry na zvyraznenie chuti rozmarinu.
Maso necham len dovtedy, pokial sa pekne doruzova neopecie. Mam to rad jemne chrumkave, ale kolko ludi tolko chuti vraj.
Ako priloha je rukola idealna. Nenazranci si daju zemiaky alebo pecivo :) Este som to cele pokvapkal olejom z nakladaneho syru a hodil som na tanier zvysok poru, ktory sa objavil na spodku chladnicky. Hmm kedyze bude vyplata ?
Nezabudnite hodinku oddychnut po veceri a potom si zabehat alebo zacvicit :))))

2 komentáre:

  1. fajne to vyzera a pritom jednoducho.. kvitujem najme ten por.. inak mohol si hodit aj fotku tej slaniny

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tej slaniny boli len zvysky co ostali z raznici :D

    OdpovedaťOdstrániť