sobota 16. apríla 2011

Operenec na úteku

Vikendove rana su zvacsa tazke..., velmi tazke :D

Dajme si teda ranajky, pri ktorych mozeme sediet aj hodinu a len tak cumiet do blba, alebo sledovat slnko, ako stupa na horizonte (teda, ak ste prave nevstali na obed :D )

Tuto pomazanku mozete pripravit aj den vopred, alebo podla nalady.

Na 400g kacacej (husacej) pecene davam jednu cibulu, 3 vajicka, poriadnu lyzicu horcice (podla chuti).
Na uvod dam varit vajicka a nakrajam cibulu. Tu na velkosti nezalezi, aj tak to rozmixujem nakoniec. Do panvice dam husaciu mast, ziadne margariny a umele picoviny... Cibulku restujem nez je pekne bleda. Ako som uz pisal minule, cierne korenie davam priamo na horucu cibulu.
Nezabudnime si priebezne ostrit svoje noze. Poriadny noz je zaklad chutneho jedla :D Snazte sa kupit cim tvrdsiu ocel a pred kazdym varenim prebehnite bruskou.
Pecen nakrajame nadrobno, nech sa s tym nemusime dlho babrat. Kupujem pecen z nevykrmovanej kacky (tak isto hus), nakolko nie je mastna. Hodime na cibulu a chvilku necham len v horucom oleji.
Hned ako strati surovu farbu, podlejem vinom a necham na nizkom plameni dusit nez zmakne.
Vypinam plamen a necham vychladnut.
Do hlbsej nadoby nahadzem vajicka, petrzlenovu vnat, horcicu, sol a orestovanu pecen. Tycovy mixer do ruky !
Pokial sa vam zda byt masa tuha, pridavajte kacaciu (husaciu) mast. Ochutnavajte a dosolte, okorente podla zelania. Nakoniec to vsetko napakujte do nejakej servirovacej nadoby.
Najlepsia je takato uzatvaratelna zavaraninova flasa, nakolko sa tam nedostane vzduch a vydrzi aj par dni v chladnicke. Pokial ste to prepiskli a narobili ste pre armadu, mozete to nadavkovat do malych obycajnych zavaraninovych flias. V tomto pripade, zalejte vrch rozpustenym maslom a posypte pazitkou (to len pre efekt). S maslom na vrchu vydrzi v chladnicke aj dva tyzdne.
Rano uz staci len vybrat pecivo a nakrajat zeleninku. Mnamku spravime s opekanou bagetkou. Bagetu nakrajam, pokvapkam olivovym olejom a zlahka posypem oreganom.
Ak by niekoho zaujimalo, gril je Catler GR 4010 , dalsia nenahraditelna vec v kuchyni, aj ked slintam nad profi grilom GR 8010. Rozohrejem pri nastaveni - sendvic a decentne opeciem bagetky.
Neostava nam nic ine, ako sadnut na cerstvy vzduch a rozmyslat, co do frasa som vystrajal vcera v noci?... a s kym?
Slnko dnes rano nikde :(

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára