streda 11. mája 2011

Zožrali sme dúhu !

Ešte stale trpim pohladom na svoju postavu po vikendovej svadbe, preto pokracujem v lahkych jedlach. V pondelok som robil pesto, vcera paradajkovu polievku a dnes duhu na tanieri :)
Aby to zas nebolo az take zdrave, prepasoval som na tanier aj slaninu a biele pecivo :D Proste tam musim mat nieco swinskeeeeee...
Bude to vlastne zeleninovy spiz s trochou slaniny, tak ako mi to chuti. Slaninka prisne domaca :), paradajky, paprika (zo spanielska :DDD ako som uz pisal trh som vynechal cez vikend), cuketa, sampinony a cibula. Vsetko nakrajat na rovnake velkosti, resp. rovnako vysoke az ich budeme pichat (hmm) na ihly. Ak niekto nechape, ako napr. ja, ked som si to po sebe precital :D, tak kvoli tomu, aby pri zatvoreni kontaktneho grilu jedna zelenina sa nedopalila viac ako druha.
Tu hornu vetu este stale nechapem :(
Cuketu som nasolil, aby bola trochu vlhka. Zvysok solit nebudem kvoli slanine.
Hor sa pichat (sak je streda neee? ) na spajle. Mam rad, ked su na tanieri farby. Teraz sa pekne zadarilo. Co vy na to ?
Aha... Novy stol pod gril :D. Uz som sa hanbil fotit ten dopaleny, tak som dnes uskutocnil najazd na nemenovany obchod severanskych socialistov. Ulovok pekny a dnes aj bez pokuty za rychlost :)
Takze gril na teplotu sendvic ( kto este nevie, je to CATLER GR 4010 ) a az je horuci, mozeme naskladat duhu.
Par kvapiek olivoveho oleja, cierne korenie, rozmarin a tymian podla moznosti cerstve. Rozmarin je vyssie na stoliku, tymian vyfotim nabuduce :P
Grilovat tak 20 minut. Dovtedy umyt salat, ktory mame po ruke a spravit zalievku (klasika 1:3 balzamiko:olej + sol, cierne korenie). Ja som prihodil este cerstvu pazitku, ktoru som potreboval ostrihat, aby lepsie rastla.
Ked je hotova cibula, je to hotove cele. Skusim to naskladat s5 na tanier, kde som to cele korenil a zalieval olivovym olejom, nech ani kvapka nevyjde nazmar. Tak isto som ugriloval zvysky z pripravy, ktore teraz tiez nahadzem na kopu.
A teraz to hlavne :D
Vsetko, co sa vypieklo, vratime naspat. Je tam vypecena slaninka, paradajkova stava a chut z tymianu a rozmarinu. Jaj co budem rozpravat, staci ovonat a clovek nevydrzi ani ku stolu dojst od hladu :D
Serviroval som biele pecivo, ale v poho sa da aj bez. Vonku uz lietali nejake prisery, tak som to nanosil dnu.
Ale duha je tam !

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára