sobota 24. septembra 2011

Chlapská kuchyňa I. - oko vola

Nahodim par receptov, pre svojich spolubojovnikov, ako pomocku, pokial po roznych vykonoch bolo potrebne dokazovat svoju sikovnost este aj v kuchyni.

Prvy recept bude volske oko, moje oblubene ranajkove menu :) Rychle, chutne, da sa krasne ozdobit a servirovat.
Asi nenapisem nic nove, ze pouzivam sunku serrano :) Jedlo bude vzdy natolko dobre, nakolko dobre a chutne suroviny pouzivate. Domace vajicka, parmezan, pazitka, sol a cierne korenie.
Ten flak na doske je od ajvaru, pecena paprika ide umyt extremne tazko... ale vobec ma to neondiii...
Nerobim s horucou panvicou, sunku vkladam na teplu panvicu bez oleja. Potrebnu mastnotu zabezpeci sunka. Pozor, aby ste hned nespalili sunku. Treba ju len zahriat, pre uvolnenie chuti.
Pouzil som vykrajovatka, aby vajicko ostalo pekne na sunke. Pokial robim volske oko pre seba, tak to tam proste vylejem ako sa zadari :D . Vajicka mierne osolim (pride este parmezan) a nameliem cierne korenie.
Pazitka to cele nakopne, netreba nou nijako setrit. A je velmi zdrava mimochodom.Vidite, ze sunka uz sa zacina pekne opekat, a to aj pri nizkej teplote.
Parmezan uz nemusite struhat do formy, vajicka uz drzia pokope. To co sa rozsype pomimo sunky nedavajte na tanier. Parmezan vie poriadne zhorknut pokial je dlhodobo zahrievany. Ak sa bojite ze to nezvladnete ustrazit, struhajte syr az na servirovane jedlo.
Nakolko panvica nie je rozpalena, pripravuje sa to dost pomalu a vrch ostava tekuty. Osobne mam rad tecuce zltka a musim dosiahnut aby bielko bolo uvarene, ale zltko len zahriate.
Toto je spec grilovacia pokrievka od tefalu. Kedysi ked som kupoval ingenio, tak to bolo v baleni. Da sa kupit aj zvlast, nepamatam kolko stoji, ale sak ujo gugel pomoze. Pripadne skuste s obycajnou.
Par minutiek a bielko je dovarene. Teraz uz len servirovat samicke do postele...
Vajicko jemne posypane cervenou paprikou je mnam...
A teraz sa obliect a hajde domov...

1 komentár:

  1. hezkyyyy :-) ako samička schvaľujem :-D, aj keď práve šunku na ráno moc nemusím ja osobne... :-)))

    OdpovedaťOdstrániť