utorok 27. septembra 2011

ChK III. - Farmárska mňamka

Jedno zo zakladnych jedal nasich predkov, trochu vylepsene, aby chutilo aj cicam na diete...
Hned sa ospravedlnujem za kvalitu fotiek. Zabudol som nabit fotak, tak len kompaktom som to odcvakal.
Zemiakove placky to je velka dobrota, ktora nesmie chybat z chlapskej kuchyne. Aj ked uznavam, ze nie kazdej zene musi chutit toto sedliacke jedlo. Ja ich priam milujem.Prihodim verziu trochu odlahcenu od klasickej.
Zemiaky, cuketa, muka, vajicko, cesnak, parmezan, nemleta rasca, majoran, cierne korenia a sol. Su aj vylepsenia s roznymi bylinkami, ale necham to takto, aby ste sa nechytali za hlavu, kde to mate zhanat narychlo.
Parmezanu nedavajte vela, vie sa otrasne spiect a skysnut. Myslim, ze to som uz parkrat napisal v minulosti :D Teraz zeleninu.. Nezabudnite cuketu olupat a odstranit semienka (nie dnes ziadne vulgarnosti).
Nastruham zemiaky a cuketu. Nahrubo, ziadne drobne smietky. Takto nenasaje do seba olej a osobne sa mi aj viac paci vysledok. Vsetko prihodim co bolo hore popisane. Rascu drvim tesne pred pouzitim, ak ju nemate radi, postupujte tiez takto. Uvidite ze ta vona a chut su uplne ine, ako ked kupite uz rozdrvenu rascu, alebo ak pouzijete ju v celku. Miernym zahriatim v maziari dostaneme von prave vlastnosti rasce.
Muku pridavajte postupne, aby masa nebola ani tuha ani tekuta. Taka nieco medzi... Ochutnat a dosolit, pripadne domliet cierne korenie. Cesnak davkujte podla toho, co chystate dalej s navstevou. Pokial si to robite sami :DDD pre seba, tak len smelo pridavajte.
Len trocha olivoveho oleja na spodok panvice. Daju sa piect aj nasucho... Naberackou ulozim a roztlacim do pozadovaneho tvaru.
Nic extra na vzhlad, ak sa vam chce pohrajte sa s tvarom. Alebo pouzite formicky. Peciem dozlatova, nemam potuchy kolko minut. Aby boli chrumkave, ale nie na koks...
Podavat mozete s jogurtovym dipom napriklad...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára