pondelok 15. októbra 2012

ChK X - Fit raňajky

Zdrave poopicne ranajky su zakladom spravnej zivotospravy muza. Treba predsa doplnit cukor, ktory sme narocnou pracou v noci vypalili z tela.
Zeny zvacsa nemaju pochopenie, pre taketo jedlo. Vraj juuuj cukor, juuj sladke, priberiem ztoho. Pri tom v najzdravsej demokracii na svete sa bezne konzumuje pancakes na ranajky. V juesendej sa neseru s lievancami, natiera sa dzemom, priklada sa slanina a zalieva sa to vsetko sladkym sirupom. Ved len sa pozrite na nich, prekypuju zdravim.  Dolezite je hlavne zapijat dietnou kolou.
Zenam to ale nevysvetlis, holt su to len zeny. Uz odkedy sme im dovolili vzdialit sa od rodnej jaskyne na viac ako 5 metrov sa to nezadrzitelne sype. Volebne pravo, soferovanie, kreditna karta. Pani, zda sa mi, ze sme to riadne pohnojili. Prv sme im pustili nedolezite prace, ktore sa nam nechceli vykonavat, ako pranie, upratovanie a rodenie deti. Cim dalej, sa nam kafru ale do vsetkych zalezitosti, dokonca zacinaju tvrdit, ze to ovladaju lepsie ! Zeny ! Chapete to ? Predsa aj stvorenie sa zacina muzom, tak preco sa neda akceptovat uloha podriadeneho tvora pre nasu radost a pohodlie. Svet na hlavu... Uz len cakam, kedy budu chciet zarabat rovnako ako my, ha ha... 

Podme ale na zachranne ranajky v casoch krizy, nebudeme si predsa kazit den.


Na lievancove cesto pouzijeme muku, vajicko, mllieko, sodabikarbonu, cukor a stipku soli.
Na polevu cokoladu, mlieko a javorovy sirup, dzem atd... V juesej pridavaju aj volske oka, prazenu slaninu, alebo sunku, proste dobroty..


Pomerovo to vychadza na jedno vajicko asi 150g muky, 2dl mlieka, kavova lyzicka sodabikarbony a 60g cukru. Z tohto sa najedia dvaja pohodlne, traja s dojebanym travenim po chlastacke :D  Mnozstvo, ktore som nafotil bolo pre 6 hladovych ludi :D

Nemeriam nic zvlast, nadobu postavim na vahu a len ju nulujem po kazdej surovine. Pohodlnost a lenivost vitazia v mojej kuchyni :D

Pekne vymiesat, zacne to aj bublat od sody, tak sa necudujte. Pri normalnej davke to mate za par sekund, ja som sa natrapil trocha viac :D
Pomastit panvicu a naliat davku cesta. Velkost si zvolte tak aby sa vam pohodlne obracalo. Nesmyka sa to tak ako palacinky, budete to musiet obracat rucne a ziadne hratky s vyhadzovanim ( nie nesmyka sa to ani ked to naslinite :DD )
Popritom robim polevu. Na pare roztopit cokoladu. Cim kvalitnejsia tym lepsie.
Pridat maslo a mlieko, ak je to horka cokolada aj trochu cukru. Osobne davam aj par kvapiek kvalitneho alkoholu (brandy alebo whiskey) podla chuti.
Ked cesto na panvici takto zabubla, je cas otocit.
Cokolada vymiesana, pridavajte mlieko tak aby sa dalo polievat. Nezabudajte ze teraz ked je to horuce, sa zda byt vzdy ako riedke, ale po vychladnuti to stuhne.Takze nesetrit mliekom.
Nejak tak by to malo vyzerat z druhej strany. Nenechavajte dlho, ma to tendenciu velmi rychlo prihoriet kvoli enormnemu mnozstvu cukru.
Su rozne sposoby konzumacie povodneho pancakes, ale ja zvolim najblizsi nam europanom, teda ako lievance s dzemom a cokoladou. Mozete pridat aj cerstve ovocie a zaliat nakoniec javorovym sirupom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára